Thursday, June 28, 2012

aku student kolej matrikulasi teknikal johor :)


assalamualaikum :) peace yo! firstly, rindu ! lame aku tak update kan kan kan ?

jadi gambar di atas menunjukkan kad matrik aku yang sentiase tergantung di leher .gelakkan muke poyo aku? choii! benci sebab muke di lihat macam dulang emak. wakakaka. adios. sebab update sambil mencuri waktu autocad ! bhahahah :D

Saturday, May 12, 2012

tak sangka aku dah mahir :)

assalamualaikum :)
hai guys ! just nak kongsi satu kemahiran baharu untuk post kali ni.

pada mulenye dahulu aku sangat menyampah lah usik bende ni bila usik je otak terus tak berfungsi so rase macam woi bende ni bahaya lah . haha . LOL.

jadi mase terluang sekarang ni aku usehekan diri untuk mempelajari kemahiran baru dari abang pizi.rigikan tak belajar sedangkan orang yang pro ade depan mate.so dielah yang mengajar aku yang pagi petang siang malam bile aku ni mengade ngade tak nak pikir langsung asik nak bertunjuk je bile tak dapat buat.

serious sangat dulu aku cukup benci kat binatang ni !

tengok je dah cukup menyampah kat bende ni dulu :P            

tapi sekarang ni aku dah mahir lah kalau setakat rubic biase ni.dah same macam justin bieber kan kemahiran aku.haha tibe tibe justin bieber pulak.tapi siyes, 'JUSTIN SAYANG!kite same! :* ' hahah. k diam kau. bye :P

sekarang aku tengah power main ni pulak.lihatlah gambar turutan di bawah.


 hah kau tengok ni! aku dah scramble baik punye !

khusyuklah kan bile nak di snap :p tak boleh percaye !
siap! i made it ! good job aifaa !


so thats all.tahniah aifaa.wakakakakaka.

pose terakhir yang tudung senget ! purrrr ! adios ! :)

Monday, May 7, 2012

johor ke perak?

hoi ! senyum sikit bace entry kali ni walaupun aku yang menaip ni sebenarnye tengah dilema.tapi mesti senyum jugak :)

keadaan aku sekarang ni sihat tapi lapar.perut berkeroncong macam ade opera tapi tak boleh nak salahkan sesiapa sebab aku yang tak ade selera nak makan.sekarang ni dah tak kerja jadi hanya ke hulu ke hilir mencari something yang menarik untuk di lakukan supaya tak adalah mati kebosanan.so petang petang lepak dengan kawan kawan tak pun keluar shopping habiskan duit.petang sikit pergi jogging then malam sikit baca novel yang saje taknak habiskan cepat cepat supaya nanti ade bahan bacaan bile bosan je.macam tu jelah sehari harian aku.

di samping itu ,ade jugak terfikir pasal mase depan.dan sekarang ni pulak aku mesti buat keputusan.

baru baru ini aku ade dapat tawaran ke matrikulasi teknikal johor yang terletak di pontian ,johor.program satu tahun untuk aliran teknikal.benefitnye bile aku pergi ke arah ini aku akan lebih cenderung kepada engineering,architechture dan technical lah.memang itu minat aku.dan kalau masuk matrikulasi aku akan habis study cepat dan boleh kerja cepat.tapi memerlukan konsentrasi yang tinggi dalam mase satu tahun.

dan baru hari ni pula,aku dapat tawaran ke universiti pendidikan sultan idris (UPSI) di perak.untuk diploma bahasa inggeris.disini pula ,kalau aku pergi ke perak ni aku akan lebih cenderung untuk jadi cikgu,lecturer or translator.masa menuntut memang lame dan jauh dari keluarga.tapi ade kerjaya yang tentu lah kononnye.a teacher.proses pembelajaran mencakupi ilmu bahasa yang luaslah.susah pun ade dengar bunyinye.

bile cakap dengan ayah.jawab ayah macam ni "suke hati kau lah,kau yang nak belajar.ayah hantar je mane mane nanti.perak ke,johor ke.tak ade hal " so aku ni bile ayah dah cakap macam tu lagilah aku tak tahu nak pergi mane.tak ade desakan.semua terletak pada tangan aku.serious dilema.bile tanye teacher pon serupe je sebab die kate "awak pergi mane mane pon ok cume bidang yang berbeza,semua terserah pada awak lah."
ha ni lagi sorang tak ade desakan.semua nak serah pada aku.haish susah.

so macam mane ni? nak pergi johor ke perak?agak agak kat mane ade mamat hensem yang menanti.haha aifa bengong.time nak pilih tempat study pon sempat lagi nak pikir soal bercinte.tolonglah.

kalau pergi perak ade shopping besar tak?orang orang kate pontian johor tu dah dekat dengan johor bahru.so mesti ade shopping :) hihi.lagi satu,perak ade loghat bahase yang pelik pelik.tak suke betullah. :( kalau kat johor macam biasa jelah bahasanye kan? haha :) haha ape aku merepek ni? aku kan nak study? dah tu yang aku melalut pasal shopping lah,loghat bahase lah kenape?bukan sepatotnye aku kene pertimbangkan kos yang ditawarkan ke.apelah die ni.parah dilema ni.bahaya.LOL.

in the nutshell,keputusan nak di buat sangat complicated dan aku pening tak keruan dan sekarang aku nak makan. lapar. love,aifaa :)

Wednesday, April 18, 2012

perut ku kenyang dengan carls junior.

oke assalamualaikum.


cuti minggu yang lalu baru nak cerite sekarang dan korang kene faham sebab syera kate aku berkarier.huhu.karier katenye.so memang takde maselah nak update secepat mungkin.post kali ni hanya mencadangkan tempat makan burger yang sedap.korang suke tak burger? for me,kalau ade pilihan nasi dengan burger aku lebih cenderung untuk memilih burger.i am burger addicted.i think maybe aku dah terlatih untuk menikmati western food dari kecik.yelah mane tak nye kalau dah lapar masak fries lah,ho dog lah,burgerlah,nuggetlah,wedgeslah.pokoknye dalam peti ais kat rumah tu memang sentiase ade makanan menggemukkan ni.sebab kalau keluar ayah mesti cakap,'ha ape lagi nak beli?' so aku dengan adik2 mesti pergi amik menatang ni sume untuk bekalan seminggu.jadi aku lebih suke makan ni sume dari nasi lauk berempah rempah tu.siyes beb.dekat rumah tu fries je due paket habis sehari.sebab bukannye nak makan nasi tapi makan fries.burger tak payah cakaplah.tak payah tunggu pasar malam kitorang sume dah melantak daging burger tu macam snek tengok tv.

ok sebagai peminat burger yang tegar,kalau keluar jalan aku akan makan mcd lah yang selalunye untuk penjimatan wang.mcd murah beb.dengan ice cream sundae feveret aku tuh :) cuti minggu lepas aku hang out dengan abang pizi di mid valley.mule mele sampai memang belum makan lagi so terus cari tempat makan.pilihan yang ade wendy's,burger king,mcd and carls junior.setelah memikirkan bajet masing masing dan lokasi yang terbaik aku buat keputusan jom lah kite makan kat carls jr.

di sini aku nak cerite carls junior memang terbaik.burger mcd sedap tapi rase standard burgerlah.wendy's pon sedap standard mcd cume mahal sikitlah.burger king sedap dan banyak isi.harga pon worth it.tapi bile cerite pasal carls jr,burger dah lah besar then harga worth it habis.mahal mamanglah tapi puas sampai tak habis makan lah korang.benefitnye banyak tau kalau makan kat situ untuk penggemar burger seperti aku ni.ok first korang akan rase fries die,fries die dahlah besar pastu fresh habis kerana die potong on the spot apabile anda order dan ingat ye carls junior bukan restoran fast food macam mcd.die buat burger dengan fries tu dekat situ jugak,ape yang korang order itulah yang die masak.dan daging burger die,umppphh dahlah tebal lepas tu betul rase daging.daging burger tu lah resepi rahsie mereke.pastu srving air diorang memang best,suke hati koranglah nak amek air ape dengan cawan besar gedabak tuh.memang best dan puas.di sebab kan burger nye besar so siap die tulis kat resit tu u will get messy.owh!aku rase macam haha kurang asam betul.memang pon korang akan messy bile habis sebab tisu akan penuh atas meje. :)

see? besar kan? haha
macam same besar dengan muke aku jugak kan.

ok gambar ni kabur.
bungkusan die pon menarik.



lepas tu pergi main bowling.huh malas nak cerite sebab aku kalah.beselah kat dalam realiti memang aku selalu kalah lah.kalau kat dalam xbox tu memang boleh je strike berturut turut kan sampai turkey pon bole.lol.pastu sebelum balik makan snowfalake yang wow sedapnye.memang bagus untuk hilangkan dahaga.hari tu hari makan ke ha?asal makan je ni?patutulah aifa dah gemuk sekarang.cheh mane ade aku gemok.tolong siket.petang ni nak jogging lah.haha

ok buhbye love aifaa :)