Wednesday, April 18, 2012

perut ku kenyang dengan carls junior.

oke assalamualaikum.


cuti minggu yang lalu baru nak cerite sekarang dan korang kene faham sebab syera kate aku berkarier.huhu.karier katenye.so memang takde maselah nak update secepat mungkin.post kali ni hanya mencadangkan tempat makan burger yang sedap.korang suke tak burger? for me,kalau ade pilihan nasi dengan burger aku lebih cenderung untuk memilih burger.i am burger addicted.i think maybe aku dah terlatih untuk menikmati western food dari kecik.yelah mane tak nye kalau dah lapar masak fries lah,ho dog lah,burgerlah,nuggetlah,wedgeslah.pokoknye dalam peti ais kat rumah tu memang sentiase ade makanan menggemukkan ni.sebab kalau keluar ayah mesti cakap,'ha ape lagi nak beli?' so aku dengan adik2 mesti pergi amik menatang ni sume untuk bekalan seminggu.jadi aku lebih suke makan ni sume dari nasi lauk berempah rempah tu.siyes beb.dekat rumah tu fries je due paket habis sehari.sebab bukannye nak makan nasi tapi makan fries.burger tak payah cakaplah.tak payah tunggu pasar malam kitorang sume dah melantak daging burger tu macam snek tengok tv.

ok sebagai peminat burger yang tegar,kalau keluar jalan aku akan makan mcd lah yang selalunye untuk penjimatan wang.mcd murah beb.dengan ice cream sundae feveret aku tuh :) cuti minggu lepas aku hang out dengan abang pizi di mid valley.mule mele sampai memang belum makan lagi so terus cari tempat makan.pilihan yang ade wendy's,burger king,mcd and carls junior.setelah memikirkan bajet masing masing dan lokasi yang terbaik aku buat keputusan jom lah kite makan kat carls jr.

di sini aku nak cerite carls junior memang terbaik.burger mcd sedap tapi rase standard burgerlah.wendy's pon sedap standard mcd cume mahal sikitlah.burger king sedap dan banyak isi.harga pon worth it.tapi bile cerite pasal carls jr,burger dah lah besar then harga worth it habis.mahal mamanglah tapi puas sampai tak habis makan lah korang.benefitnye banyak tau kalau makan kat situ untuk penggemar burger seperti aku ni.ok first korang akan rase fries die,fries die dahlah besar pastu fresh habis kerana die potong on the spot apabile anda order dan ingat ye carls junior bukan restoran fast food macam mcd.die buat burger dengan fries tu dekat situ jugak,ape yang korang order itulah yang die masak.dan daging burger die,umppphh dahlah tebal lepas tu betul rase daging.daging burger tu lah resepi rahsie mereke.pastu srving air diorang memang best,suke hati koranglah nak amek air ape dengan cawan besar gedabak tuh.memang best dan puas.di sebab kan burger nye besar so siap die tulis kat resit tu u will get messy.owh!aku rase macam haha kurang asam betul.memang pon korang akan messy bile habis sebab tisu akan penuh atas meje. :)

see? besar kan? haha
macam same besar dengan muke aku jugak kan.

ok gambar ni kabur.
bungkusan die pon menarik.



lepas tu pergi main bowling.huh malas nak cerite sebab aku kalah.beselah kat dalam realiti memang aku selalu kalah lah.kalau kat dalam xbox tu memang boleh je strike berturut turut kan sampai turkey pon bole.lol.pastu sebelum balik makan snowfalake yang wow sedapnye.memang bagus untuk hilangkan dahaga.hari tu hari makan ke ha?asal makan je ni?patutulah aifa dah gemuk sekarang.cheh mane ade aku gemok.tolong siket.petang ni nak jogging lah.haha

ok buhbye love aifaa :)