Saturday, May 12, 2012

tak sangka aku dah mahir :)

assalamualaikum :)
hai guys ! just nak kongsi satu kemahiran baharu untuk post kali ni.

pada mulenye dahulu aku sangat menyampah lah usik bende ni bila usik je otak terus tak berfungsi so rase macam woi bende ni bahaya lah . haha . LOL.

jadi mase terluang sekarang ni aku usehekan diri untuk mempelajari kemahiran baru dari abang pizi.rigikan tak belajar sedangkan orang yang pro ade depan mate.so dielah yang mengajar aku yang pagi petang siang malam bile aku ni mengade ngade tak nak pikir langsung asik nak bertunjuk je bile tak dapat buat.

serious sangat dulu aku cukup benci kat binatang ni !

tengok je dah cukup menyampah kat bende ni dulu :P            

tapi sekarang ni aku dah mahir lah kalau setakat rubic biase ni.dah same macam justin bieber kan kemahiran aku.haha tibe tibe justin bieber pulak.tapi siyes, 'JUSTIN SAYANG!kite same! :* ' hahah. k diam kau. bye :P

sekarang aku tengah power main ni pulak.lihatlah gambar turutan di bawah.


 hah kau tengok ni! aku dah scramble baik punye !

khusyuklah kan bile nak di snap :p tak boleh percaye !
siap! i made it ! good job aifaa !


so thats all.tahniah aifaa.wakakakakaka.

pose terakhir yang tudung senget ! purrrr ! adios ! :)

Monday, May 7, 2012

johor ke perak?

hoi ! senyum sikit bace entry kali ni walaupun aku yang menaip ni sebenarnye tengah dilema.tapi mesti senyum jugak :)

keadaan aku sekarang ni sihat tapi lapar.perut berkeroncong macam ade opera tapi tak boleh nak salahkan sesiapa sebab aku yang tak ade selera nak makan.sekarang ni dah tak kerja jadi hanya ke hulu ke hilir mencari something yang menarik untuk di lakukan supaya tak adalah mati kebosanan.so petang petang lepak dengan kawan kawan tak pun keluar shopping habiskan duit.petang sikit pergi jogging then malam sikit baca novel yang saje taknak habiskan cepat cepat supaya nanti ade bahan bacaan bile bosan je.macam tu jelah sehari harian aku.

di samping itu ,ade jugak terfikir pasal mase depan.dan sekarang ni pulak aku mesti buat keputusan.

baru baru ini aku ade dapat tawaran ke matrikulasi teknikal johor yang terletak di pontian ,johor.program satu tahun untuk aliran teknikal.benefitnye bile aku pergi ke arah ini aku akan lebih cenderung kepada engineering,architechture dan technical lah.memang itu minat aku.dan kalau masuk matrikulasi aku akan habis study cepat dan boleh kerja cepat.tapi memerlukan konsentrasi yang tinggi dalam mase satu tahun.

dan baru hari ni pula,aku dapat tawaran ke universiti pendidikan sultan idris (UPSI) di perak.untuk diploma bahasa inggeris.disini pula ,kalau aku pergi ke perak ni aku akan lebih cenderung untuk jadi cikgu,lecturer or translator.masa menuntut memang lame dan jauh dari keluarga.tapi ade kerjaya yang tentu lah kononnye.a teacher.proses pembelajaran mencakupi ilmu bahasa yang luaslah.susah pun ade dengar bunyinye.

bile cakap dengan ayah.jawab ayah macam ni "suke hati kau lah,kau yang nak belajar.ayah hantar je mane mane nanti.perak ke,johor ke.tak ade hal " so aku ni bile ayah dah cakap macam tu lagilah aku tak tahu nak pergi mane.tak ade desakan.semua terletak pada tangan aku.serious dilema.bile tanye teacher pon serupe je sebab die kate "awak pergi mane mane pon ok cume bidang yang berbeza,semua terserah pada awak lah."
ha ni lagi sorang tak ade desakan.semua nak serah pada aku.haish susah.

so macam mane ni? nak pergi johor ke perak?agak agak kat mane ade mamat hensem yang menanti.haha aifa bengong.time nak pilih tempat study pon sempat lagi nak pikir soal bercinte.tolonglah.

kalau pergi perak ade shopping besar tak?orang orang kate pontian johor tu dah dekat dengan johor bahru.so mesti ade shopping :) hihi.lagi satu,perak ade loghat bahase yang pelik pelik.tak suke betullah. :( kalau kat johor macam biasa jelah bahasanye kan? haha :) haha ape aku merepek ni? aku kan nak study? dah tu yang aku melalut pasal shopping lah,loghat bahase lah kenape?bukan sepatotnye aku kene pertimbangkan kos yang ditawarkan ke.apelah die ni.parah dilema ni.bahaya.LOL.

in the nutshell,keputusan nak di buat sangat complicated dan aku pening tak keruan dan sekarang aku nak makan. lapar. love,aifaa :)