Saturday, July 27, 2013

Nowadays, people call it IFFTAR

Assalamualaikum and salam ramadhan guys!
Mesti hangpa semua masih kenyang sendawa berderap derup sebabkan napsu kuda belasah makanan buka tadi kannnn. Tak payah. Tak payah nak tipu. Eleh ingat orang percaya lah tu. Burrrppp! Alhamdulillah. Tu diaaa.

Perenggan pertama aku dah hentam korang kata penipu. Haha aku lah yang tak baik ni? Hehe. Kidding yo!

Hari ni berbuka dengan family! Seronok sangat even sorang adik kesayangan tak ada. Aliaa a.k.a Angah. Dok wechat ngan die(angah). Cheh die buke nasi ayam. Kitorang kat rumah buka nasi lemak jee. Boros kau kat sane ye. Btw, die baru memulakan diplomanya sebulan yang lalu if I'm not mistaken dekat Politeknik Merlimau. Dokek jo. Tapi aku tak kasi die balik! Kahkah. Kesian kot ayah nak ulang alik amik korang yang duduk asrama semua ni. Haa padan muke korang. So hari ni tadi aku berbuka dengan meriah sebab aku mengacau Adilla a.k.a Ala makan. Menangis sampai budak tu aku kerjakan -,-' teruk. Tahu. Tapi sumpah seronok. Hahaha.

Oh well uolls,bila dengan family Iolls berbuka tau. But then, semalam Iolls iftar dengan classmate matriks Iolls. Well, tahun ni rasenye aku baru sibuk dok dengar orang semua iftar itulah iftar inilah. Dan dan IFTAR namanya ye bila nak ajak kawan kawan, bila nak update status,bila nak tunjuk makanan korang iftar konon konon tu. Padahal bila dekat rumah. "Bila nak BUKE ni mak?". Cheh poyo sangat kan. Aku tak menggunakan Iftar okay fyi,sebab aku pun tak tengok kamus lagi apakah terjemahan yang buatkan aku faham sejelas jelasnya. Malas nak mentelaah. Esok mungkin. Memang sama artinya dengan buke yang sememangnya aku gunakan bila bercakapkan tapi macam aku tak biasa so tak payah nak poyo kekwat iftar lah aku ni kan. Haaa.

Tak kisahlah buke or iftar anyway. Semalam aku buke dengan classmate yang sangat happening! Lama kot tak jumpa Sipon,member sekepala yang buat aku pecah perut. Seriously memang rindu dekat diorang.
Sorry dan aku pun menyesal sebab memang aku tak snap a picture langsung sebabnya phone mati kiok pula sampai sampai sane. Haishh. Sabo je lahh. Ayep yang baik ambik aku dekat tbs. Aku gigih pergi naik bus pagi semalam jugak dari Melaka. Penat sangat tahu tak! Tengok Wayang,Pacific Rim. Kali kedua tengok. Dah hafal dah cerita die. Chewah gituu. Lepas tu main bowling. Yay aku 2nd runner up! Tak sangka diri ini hebat sekali. Okay kau bla sekarang. Bla.

Then tiba masa untuk berbuka. Buke di Kota Warisan Putrajaya. Kenyang bapak die. Haha bahasa lawak ke der aku gune -,-'

Then pergi Semenyih melawat classmate yang terpaksa bekerja hari tu di Snogurt. Aku belasah Snogurt pulakk -,-' See? Dia punya napsu buas tu. Lepak gelak gelak then balik. Aku tumapang tiddur rumah Raihan. Family dia baik sangat! Ayah die bagi kite duit raya :D Apeni pakcik belom raya lagi,tapi maceh eh eh. LOL.

Last day, such a long day.

But still,peace! I'm okay :P
Kata akhir hari ni, Hargai kawan yang jauh dan dekat. Tak kiralah die cantik ke hodoh. Atau pandai ke bodoh :) Dan ingat, family utama!

Love, 'Aifaa <3


No comments:

Post a Comment