Wednesday, July 31, 2013

Persediaan. Macam mana?

Assalamualaikum and holo yelo tello mello people!

Hari ni masih lagi puasa. Hari ke berapa aku masih lagi maleh nak kire. Hehe.

So, bile online macam macam update pasal raye kan uolls. Yang beli kasut raye, baju raye. Tak lupe jugak yang suweet suweet  buat giveaway. Kita ade join. Saje kan semenjak aku memang kebosanan join jelah. Menang ke tak itu belakang cerita. I don't care, I love it, I love it~~~
Okay itu lagu. Tetibe rase nak menyanyi. Haha.

Lately memang sebok lah pasal persediaan or persiapan whatever. Nak raya sakan kan. Dan kitew dah beli baju kurung due. Yay! Wedges dapat satu. Yay! Ayah baik sangat. Heee. Masa nak ambik kasut muke dah serba salah dah memikirkan kasut yang melambak kat rumah berkotak kotak tak cukup rak. Tapi ayah kata amik lah kalau nak. Wuwuwuwuw. Akak nak :P Then jeans due. Yay lagi!
Cukup yay yay kau macam kanak kanak rebina yang mengade ngade hokeh.

Baju raya cadangnye nak kaler cekelat. End up warna lain -,-' Sume sebab yang lain susah sangat nak cari baju cekelat dan adik adik yang lain kate macam orang tue je ghoman eh. Aduh. Apela stereotype sangat pikiran. Takpe takpe warna baju raya tahun ni, okay nanti kite tunggu gambar raye yee :P ngehngehngeh.

Kau tengok aku macam stress tu kan keluar masuk fitting room. Sumpah penat. Keluar je mesti kena buat buat macam takde ape yang berlaku -,-' Lol padahal berposak posak dengan baju. Huh.

    
Ceh tunggu turn sempat lagi berangan kan. Pe pepandang bang. Tolonglah saya penat dah tunggu ni. Kasi saya berangan jap.
Memang part masuk fitting room paling aku menyampah. Die punye berposak dalam bilik kecik tu macam bergusti ngan baju. Kan tak memasal tu kan. Haha. Kalau boleh memang nak je aku capai tak payah masuk fitting room bagai kan. Tapi karang duh leceh pulak bila baju senteng lah mende. Nak jugak test seluar hanya dengan lilitkan pinggang seluar di leher je dan ouh ni muat ni,muat ni. Ceh. Tapi aku tak seyakin itu -,-' Faktakah ukur lilit leher sama dengan lebar pinggang? Hah answer me.

Yang paling sadis lebih sedih pedih, dok bergelumang macam macam baju kau test ,end up pegang satu jeans je sampai kaunter bila nak bayar. Duhh apekah yang kau lakukan sebentar tadi sesungguhnye perkara lagho. LOL. Tapi itulah hakikatnye. Nak buat macam mane kan. Korang pon sama kan. Tahu tahu. Dan sangat faham -,-' Hehh

Esok 1 August. Maksudnye dari sekarang ade 7 hari lagi nak puasa kan kan. Cari lah Lailatul Qadar. Jangan buang masa. Means I tinggal sebulan je lagi nak bersenang lenang kat ghumah ni haaa.Dan,tak sabar nak balik kampung beraya. Tak sabar nak tunggu adik adik sume bercuti untuk raya supaya family lengkap 8 orang. Susah sangat nak dapat lengkap 8 orang sekarang ni memandangkan semuanya bijaksana bijaksitu bijakthere. Semuanya nak duduk asrama kan. Tapi macam digi buddyz cakap TAKKAN TERPISAH. Lol iklan tu buat aku tergelak. Takkan terpisah. Haha.

Masih lagi dengan peace dan muka bulat pucat tak make up -,-'
Akhir kata hari ni, simple aje kan senang. Tak perlulah sarat barat macan orang nak catwalk. Tapi kalau memang itu kamu, I means sarat barat tu, It's okay. Don't even care about people say. Life is about what you do, not about what people want you to do. Got meh?

Love,'Aifaa <3

No comments:

Post a Comment