Sunday, August 25, 2013

Jom join dengar lagu.

Assalamualaikum and hello uolls.
Macam biasa diharap kalian semua sihat kerana aku sekarang sihat wal lepat liat. It's means walafiat since my friend Hawa taught me to say that way. And this is it wal lepat liat. LOL.

So tanpa berbasa basi mari kita berkongsi. Chewah giteww dia. Haha.

Okay today is Saturday. Memang. That's not my point. Tak tahu cano nak mula senanye ni. Maafkan aku kerana kelembapan kepanasan enjin untuk berfikir di malam hari ini. Ampun. Amende tah aku cakap ni........ -,-'

Meh tengok gambar dulu. Duhh.

Baiklah. Senanye aku nak share about my interest and more like hobby act. Kalau nak tahu aku adalah pendengar muzik tegar like nobody can beat my tegar. Haha. Bangun bangun tidur aku bukak lagu, tengah bersiap aku bukak lagu, tengah study aku dengar lagu. Hehe kadang kadang kalau lecture boring aku bukak lagu. Dekat rumah kalau radio terpasang means aku ada dekat rumah. LOL like all the time I think. And dulu dalam library aku bukak lagu kuat kuat sampai kene marah dengan abang library misai kontot. Aku yang gelar dia sebegitu. Kahkahkahkah. Padan muka dia.

Like seriously aku suka dengar lagu. And aku tahu ramai yang kongsi hobby ni jugak kan. Tahu sangat.

Since aku start sekolah menengah aku memang follow Billboard and radio yang aku dengar memang Hitz.fm sampai sekarang. Lagu melayu langsung aku tak ambil tahu and tak berminat sebenarnya. Kalau lagu melayu yang aku tahu pun adalah sebab semua orang menyanyi sampai macam lagu tu glamor sangat so aku pun bertanya. 'Lagu apa tu? Siapa nyanyi?' Sometimes penyanyinya pun aku tak kenal. Contohnye macam sekarang ni adik aku sibuk menyanyi lagu apetah. Bila aku curious then tanye die jawab Tasha Manshahar nyanyi,me was like siapakah itu??? Haaa begitulah kisahnya.

Lainlah kalau lagu hollywood, artis hollywood. Aku tahulah. Dengar suara pun boleh cam siapa. Yelah since form 1 kot layan hollywood je. Bukan apa sometimes I found english songs are more better than malay songs. This is my opinion, I don't know about others okayyyy :)

Jumpe pun gambar bukti dengar lagu. Haha.

And since habis SPM. Aku obses dengan cover songs by youtubers. Diorang talented gilerr. Fahamlah kalau aku gune giler I really means it. Haha. Kalau free je aku search cover dekat youtube. And aku ada a TON of their covers dalam lappy aku. Haa tu lah yang terpekik terlolong kalau aku on je laptop, macam sekarang ni tengah berkumandang lah cover song tu. Menaip sambil menyanyi alah macam tak biasa uolls ni tau. And you know what sekarang cover songs sangat glamor sampaikan Hitz.fm pun buat slot untuk lagu lagu cover diorang ni. Talented sangat kan bila radio pun nak keluarkan lagu diorang. Diorang ni dah popular sekarang,siap ada tour. Haaa. Dulu masa aku sebok dok download lagu lagu diorang,setahun yang lepas rasa macam eh aku je kot yang gila nak dengar lagu tiruan diorang ni. Haha apelah aku kan. Tak sangka sekarang boleh popular kau kan. Tahniah lah ye.

Yang baru nak jinak jinak dengan cover songs meh lah kongsi hobby sama. Kita support diorang dan kita enjoy lagu diorang. Kadang kadang lagu diorang lagi best dari original tau. Ini antara my favourite.

1.KurtHugoSchneider
2.Chrissy Costanza
3.Megan Nicole
4.Tiffany Alvord
5.Alex Goot

Ini top 5 lah, banyak lagi sebenarnya. Penatlah nak copy link. Kekkeke. Try lah tengok Kurt punye video. Satu je jadilah mesti korang terpikat. Best sangat. Serious tak tipu.

Akhir kata hari ini, jomlah mencuba sesuatu yang baru. Mana tahu baru tu seronok kan. Selamat mendalami talent mereka!

Love,'Aifaa.



2 comments: