Saturday, August 3, 2013

Pengguna bas tegar

Assalamualaikum and apa khabar uolls?

Jadi korang dah siap iron baju raye dah? Haha hamboi bukan main dengan baju raya dah siap iron. Soalan aku pun tak patut jugak. Adeke..... -,-'
Buat kuih raya tak? Sibuk kemas rumah? Ape? Rumah tak habis cat lagi? Iye? Ish Ish ish.
Dah rasa macam Nabil Raja Lawak je ha tanye jawab sendiri. LOL.

Bukan main happy lagi dapat hilangkan bosan :D

Kalau yang memang duduk melaka dah tahu sangat dah kan tempat ni. Tempat tunggu bus belakang MP yang macam haremmm. But then aku sangat setia mesti akan ke tempat ini setiap tahun sampai empatlimenam kali since form 3 dulu. Yelah kononnye form 3 dulu baru nak up khon, jumpe pakwe dekat MP. Nak hang out dengan besties dekat MP tapi naik bus -,-' Sampailah sekarang. Sob sob sob.

Ini bukan cerite sedih sama sekali aku kasi tahu awal awal. Memang bukan nak mengadu nasib. Haha. Just nak share pengalaman. Well kadang kadang ade orang tak gheti naik bus. Duhh. Kau kenape kan. Over tau tak tahu naik bus :P Haha.

Yang kat atas tu muke settle habiskan duit memang gembire semacam je gamaknye. Jangan tertipu dengan  plastic bag yang sikit kat tangan. Dalam handbag aku tu aku sumbatkan segala natang yang aku beli. Bajulah, gelanglah, singletlah. Yang kat tangan tu marsmellow aku belikan adilla. Cheh konon konon sweet pegi MP beli marshmellow je. Bagus betul budak ni jimat. Haa memang buang tebiatkan. Haha.

See. Sampai duduk sekali kan. Dah penat sangat budak ni.
Memang boleh terbayanglah haremmnye menunggu bus kat situ. Tapi nak buek cano, situ je tempat tunggu bus yang masuk akal so far. Haha begitu sekali. Melaka oh Melaka.
Tips ketika sedang menunggu sangat mudah. Sesampai je kat situ kau terus buat muka tak segan then duduk macam aku buat tu haa. Lepas tu nak hilangkan bosan tunggu bus muncul entah bile tah kau tangkap gambar buat muka macam eh nak senyum ke tak ni. LOL. Tengok atas tu aku tengah buat -,-'

Anyway, memang aku selalu meggunakan bus untuk bergerak sebab nak rasa bebas kan dengan kengkawan sume. Konon sangat. Sebenarnye naik bus sebab tak ade siape nak hantar selalunye. Pilihan terakhir. Tapi pilihan terakhir tulah yang menjadi pilihan kami. Cheh cerita macam benda bahagia je kan. Apelah punye bus. Dan biasanya kalau aku nak ke Putrajaya pun aku naik bus. Jalan kat Putrajaya pun aku naik bus. Kadang kadang aku naik bus sampai ke KL. Sebab bosan duduk rumahkan. Bila naik bus sorang sorang barulah rase independent sikit. Hukhukhuk. Boleh pergi mane yang aku suke. Itu yang seronok. Haha. Tak kesahlah selagi belum beroda memang itu jelah transport aku ade. Lainlah nak berjalan dengan family kan. Kau duduk diam diam kat belakang macam tuan puteri. Ayah yang bawak. Wakaka. Itu lagi nikmat. Pastu shopping pun boleh mintak ayah yang belikan. Wuwuwuwu. K dah. Diam.

Hari tu keluar dengan Pika. Saje jalan sebab aku bosan duduk rumah :P

Pika belanje gelang. Yay. Maceh tanat tanat!
Akhir kata hari ni, in case korang sorang sorang naik public transport and kalau korang tak tahu, buat muka confident je jangan sesekali pamerkan wajah seposen yang tak tahu menahu menampakkan kau memang ade masalah. Karang ade je orang yang konon konon nak membantu. You got me, aight? Tok sah dok berkerut sangat muka tu. Tak kesah lah, buat je muke bajet tahu then slow slow pergi dekat orang yang sepatutnye dan tanye jalan. Haa kan lega. Ini tips yang biasa aku amalkan lah. Haha. Berlagak bajet tahu kadang kadang bagus jugak. lol.


Love, 'Aifaa.

No comments:

Post a Comment