Saturday, August 31, 2013

Ready to UTM. Here we go.

Assalamualaikum and selamat malam you guys!
Hari ni nak mengapdet belog sebelum bergelar siswi. Huhu over. So update hanyalah untuk perkembangan semasa (bukan maksudnye pengembangan aku okay. It's perkembangan) dan sedikit tips yang tak seberape lah act. Take note hokeh hangpa suma :)

Sekarang masih lagi Jumaat dan dah nak ke Sabtu dah pun. Btw, aku baru nak usik belog bila dah malam malam buta sebab tadi hang out dengan besties tersayang before I leave on Sunday morning. Hari ni spend masa dengan diorang. Esok spend masa dengan family. Huhu gitew dia. Macam tak balik lagi je kau kan. Lagi sekali,over.
Hi! I love you ;)


Memandangkan hari Ahad aku dah nak gerak ke Skudai,Johor. Iyolah,ke UTM. For my degree in Electrical Engineering. Jadi lately ramailah yang texting,IM and ada jugak yang call hanya untuk tanya "How's your preparation for UTM?". Wei, seminggu lepas dah settle tahu tak -,-' Nampak macam eksaited bebenau budak ni kan. Haha nampak tak keluar melaka die tu. Bukan ape, eksaited sikit lah tapi lebih kepada malas nak fikir dan berat beratkan kepala last last minute. Kalau bab packing barang aku sangat suka buat cepat. Sebab taknak rasa eh benda tu lah benda ni lah tertinggal bagai. Kalau buat kerja last minute,rasa harem sangat diri ini. Time tu lah baru kenal erti penyesalan. Haha.
 
Contohnye macam sekarang dah settle,I boleh melepak tanpa tujuan sedang orang lain terkial kial cari barang kat shopping. I boleh habiskan tengok movie yang banyak gile download kemahen tapi tak tengok. Since settle je semua barang aku dah start tengok marvel's movie sampai lebam haha. Awesome. Marvel's Awesome! Okay iklan. Tolonglah tengok dan seterusnya follow Marvel's movie. Itu masterpiece okay. Aku dah tengok boleh tengok lagi hah. You got what I mean or not? Please lah cakap "I got it". Amende le aku kan,sempat lagi. LOL.

Moving on,Alhamdulillah dari barang dan segala surat menyurat aku settlekan sensorang dengan jayanya. Except for money dan hantar surat ke tok sidang je ayah. Ye ler malas pulak aku nak mengenalkan diri pada tok sidang tu. Ayah kan member dengan die. Haha. Terima kasih kalau ada yang membantu yang terlepas pandang. Kawan kawan dan senior senior even aku tak tanya cuma baca baca komen je dekat group. Haha thanks a lot.

Sedikit tips packing barang dan hal surat menyurat untuk kawan kawan dan adik adik yang nak masuk asrama,nak pergi kursus or whatever la pergi trip ke kan. Here we go.

1. Baca surat surat yang ada dengan teliti. Sangat penting tau yang ni. Jangan ada yang malas baca. Pastu highlight mana mana yang penting atau requirements yang die nak. I bet you'll remind it.
2.  Buat list ape yang penting nak kena buat. Contohnye surat beranak berape die nak dan yang lain lain. Ini adalah supaya korang tak terlepas pandang. Ini adalah supaya? Bahasaku~
3. Siapkan hal surat menyurat seawal mungkin. Seawal yang bolehlah. Supaya nanti takde pening kepala dan kalau ada yang tertinggal korang masih ada banyak waktu untuk perbaiki.
4. List kan apa yang korang nak bawak dan apa yang korang nak beli. Make sure tuliskan semuanya. Kalau teringat je ada barang nak bawak cepat cepat tulis.
5. Packing barang semaksima mungkin untuk barang itu nampak sikit. Supaya senang korang nak bawak dan tadelah nampak heavy kan. Tapi kalau dah barang kau banyak kemain,apo kan dayo.
6. Siap packing barang jangan di usik usik lagi dah. Jangan nak keluarkan itu ini nanti karang tertinggal pulak.

Itu jelah. So far I takde pengalaman tinggal barang lagi. Rahsienye, buat list!

Ini list aku untuk kali ni lah. Double sided tu senanye. Banyak gile barang aku -,-'
Untuk family, for my parents, akak janji belajar bersungguh sungguh okay. Janji untuk berjimat. Harap sangat aku boleh jimat. To friends, take care korang, ada yang dah gerak hari ni, ade yang gerak esok ke U masing masing. Good luck for your study,buddys. Farewell guys :)

Akhir kata hari ni,sentiasa bersedia untuk apa yang akan datang. Berusaha untuk hari yang bahagia di masa akan datang. Buat yang terbaik dalam hidup kalian. Okay mood jiwang end.

Love, 'Aifaa.

No comments:

Post a Comment